Nascholingsoverzicht.nl

Omgaan met angst bij ouderen | Masterclass

Omschrijving en inhoud

Angstklachten en angststoornissen behoren tot de meest voorkomende psychische problemen bij ouderen. Ongeveer 10% van de mensen boven de leeftijd van 65 jaar ervaart deze problemen. Een belangrijke factor hierbij is de toenemende complexiteit van de wereld voor ouderen. Niettemin zijn zij vaak bedreven in het verbergen van hun angst, wat het soms moeilijk maakt om angstproblemen bij hen te identificeren. Uitspraken zoals ‘Ik heb geen zin’, ‘Ik ben moe’, of ‘Dat lijkt me niet leuk’ kunnen allemaal symptomen zijn van onderliggende angst.

 

Wanneer je het vermoeden hebt dat angst een rol speelt, blijft het echter een uitdaging om met deze angst om te gaan. Tijdens deze masterclass besteden we aandacht aan angst bij ouderen door zowel theoretische kennis als praktische toepassingen te combineren. Aan de hand van uitgespeelde situaties kun jij als deelnemer invloed op de situatie uitoefenen door middel van aanwijzingen. Op deze manier krijg je antwoord op vragen als: Wat zijn veelvoorkomende angstsituaties bij ouderen? Hoe kun je deze herkennen en wat zijn effectieve benaderingen voor het omgaan met angstige ouderen?

 

Het wordt een leerzame middag vol praktische handvatten!


Programmering
Datum Tijd Locatie
Dinsdag 10 september 202413:00 - 17:00Aristo Amsterdam, Amsterdam
Locatie
Sprekers en programma

Elles van Velzen is trainingsacteur op o.a. het gebied van ouderenpsychiatrie. Zij combineert theorie en praktijk op een levendige en actieve manier waardoor jij nieuwe inzichten en handvatten krijgt.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
Accreditatie
Aanmelden
Website