Nascholingsoverzicht.nl

Probleemgedrag bij ouderen voorkomen: praktische vaardigheden | Training

Omschrijving en inhoud

De training kent een hele reeks aan oefeningen die we steeds vertalen naar bekende theorieën en concreet gedrag. Door te oefenen en te experimenteren met ons eigen gedrag kunnen we het probleemgedrag direct gunstig beïnvloeden en zo zelf ervaren welke invloed jij kan hebben op het gedrag van een ander.

Iedereen die in de zorg werkt krijgt wel eens te maken met probleemgedrag van cliënten/patiënten. Toch Is het niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan, laat staan het te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk te weten waar het gedrag van jouw cliënt/patiënt vandaan komt.

Dankzij onderzoek en de ontwikkeling en uitwisseling van expertise, weten we steeds meer over de herkomst van probleemgedrag. En dat helpt ons om dit gedrag gunstig te beïnvloeden, waardoor de cliënt/patiënt zich veiliger en begrepen voelt, de mensen om hen heen een beter woonklimaat ervaren en medewerkers en mantelzorgers zich een beetje ontlast voelen.

Het is vaak niet eenvoudig om deze kennis en inzichten om te zetten in concreet gedrag. In deze training gaan we juist daarmee aan de slag, door het inzetten van technieken om gedrag te kunnen beïnvloeden. Een belangrijk principe hierbij is dat je het moet doen met wat er is. Alles wat er is is aanbod, dat zien, dat als uitgangspunt nemen en vervolgens daarop aansluiten.

De training kent een  hele reeks aan oefeningen die we steeds vertalen naar bekende theorieën en concreet gedrag. Door te oefenen en te experimenteren met ons eigen gedrag kunnen we het probleemgedrag direct gunstig beïnvloeden en zo zelf ervaren welke invloed jij kan hebben op het gedrag van een ander. Niet achteraf het brandje blussen maar vooraf zorgen dat brand niet ontstaan!

 

Trainer

Jan is zelfstandig trainer en acteur in de ouderenzorg en consulent bij het CCE. Zijn training bestaan uit een mix van theater, ervaringsoefening en stukjes theorie, waarbij het ontwikkelen van vaardigheden uitgangspunt zijn.


Programmering
Datum Tijd
Woensdag 10 april 202413:00 - 17:00
Sprekers en programma

Trainer

Jan is zelfstandig trainer en acteur in de ouderenzorg en consulent bij het CCE. Zijn training bestaan uit een mix van theater, ervaringsoefening en stukjes theorie, waarbij het ontwikkelen van vaardigheden uitgangspunt zijn.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
- excl. btw p.p. € 325,00
Aanmelden
Website