Nascholingsoverzicht.nl

Mentale problemen bij meisjes | Middagsymposium

Omschrijving en inhoud

Uit onderzoek is gebleken dat de mentale gezondheid van jongeren onder druk staat. Zeker onder meisjes in Nederland is er in de afgelopen paar jaar een flinke toename van emotionele problemen gerapporteerd. Ook blijkt er vaker sprake te zijn van gedragsproblemen, hyperactiviteit en aandachtsproblemen in vergelijking met vier jaar eerder.

Uit onderzoek is gebleken dat de mentale gezondheid van jongeren onder druk staat. Zeker onder meisjes in Nederland is er in de afgelopen paar jaar een flinke toename van emotionele problemen gerapporteerd. Ook blijkt er vaker sprake te zijn van gedragsproblemen, hyperactiviteit en aandachtsproblemen in vergelijking met vier jaar eerder. Wat is er precies met de jeugd aan de hand? Welke trends in mentale gezondheid zien we in de afgelopen jaren en met name in de periode van 2017-2022?
Op basis van onderzoek en recente ontwikkelingen bespreken we met welke problemen meisjes te maken hebben, welke risico- en beschermende factoren een rol kunnen spelen in het mentaal welbevinden en waar je als professional op kunt letten. Ook gaan we in op de preventie van excessief co-rumineren en bespreken we depressie-, angst en suïcidaliteit bij meisjes.
Tijdens deze middag zul je kennis en handvatten meekrijgen, zodat jij als zorgprofessional het gedrag van jongeren beter kunt begrijpen.

 

Doelgroep

Psychologen, orthopedagogen, psychiaters, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, POH-ggz en andere geïnteresseerden in het onderwerp mentale problemen bij meisjes.


Programmering
Datum Tijd
Donderdag 2 november 202313:00 - 16:30
Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
- excl. btw p.p. € 325,00
Accreditatie
Aanmelden
Website