Nascholingsoverzicht.nl

Probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking | Training

Omschrijving en inhoud

Binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg vertonen mensen regelmatig gedrag dat kan worden betiteld als probleemgedrag of grensoverschrijdend gedrag: fysiek gericht, destructief richting begeleiders en omgeving, of destructief gedrag richting zichzelf.

Binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg vertonen mensen regelmatig gedrag dat kan worden betiteld als probleemgedrag of grensoverschrijdend gedrag: fysiek gericht, destructief richting begeleiders en omgeving, of destructief gedrag richting zichzelf. Tijdens deze training bekijken we het vanuit het perspectief moeilijk verstaanbaar gedrag. We staan deze middag stil bij vragen als:

 

Tijdens deze training krijg je praktische tips en informatie, en oefen je met de benodigde vaardigheden om de praktijk veiliger te maken. Je leert het problematische gedrag te beïnvloeden vanuit het adequaat lezen van gedrag en vroegsignalering en interventies op situationeel niveau.. Een praktische middag vol concrete handvatten.

 

Doelgroep

Eenieder werkzaam met mensen met een verstandelijke beperking, zoals begeleiders en gedragsdeskundigen.


Programmering
Datum Tijd
Dinsdag 12 september 202313:00 - 17:00
Sprekers en programma

Spreker

Bjorn Canfijn is manager kwaliteit bij Careflex, een organisatie die zich richt op moeilijk verstaanbaar en onbegrepen gedrag. Als hulpverlener heeft hij jaren in de praktijk gewerkt met diverse doelgroepen waarbij complexiteit de basis vormde voor de noodzakelijke hulpverlening. Als trainer en coach heeft hij zich ontwikkeld vanuit het perspectief kijken naar gedrag vanuit menselijke interventies, de functie van gedrag en gedrag reguleren vanuit verbinding. Leidend hierin is het doel dat kwaliteit van leven de basis vormt voor de hulpverlening.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
,- excl. btw per persoon. € 325,00
Accreditatie
Aanmelden
Website