Nascholingsoverzicht.nl

Drugs | Congres

Omschrijving en inhoud

Het gebruik van (party)drugs en andere stimulerende middelen, zoals lachgas en cannabis neemt nog steeds toe. De markt ontwikkelt zich erg snel en het wordt steeds makkelijker om aan drugs te komen.

Het gebruik van (party)drugs en andere stimulerende middelen, zoals lachgas en cannabis neemt nog steeds toe. De markt ontwikkelt zich erg snel en het wordt steeds makkelijker om aan drugs te komen. Problematisch gebruik en verslaving komt dan ook vaker voor. Als professional is het lastig goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Goed geïnformeerd zijn over de mogelijke effecten en de behandelmogelijkheden zorgt ervoor dat jij meer grip hebt op de ingewikkelde wereld van drugs en verslaving.

 

Deze dag zit vol lezingen van bevlogen professionals waarin onder meer specifieke soorten drugs uitgelicht worden en geeft jou de nodige informatie op het gebied van gebruikers, effecten, gezondheidsrisico’s en behandeling. Je krijgt kennis, aanknopingspunten en (nieuwe) inzichten mee waarmee jij als (zorg)professional de juiste zorg kunt verlenen bij druggerelateerde problematiek.

 

Doelgroep

Professionals werkzaam in de GGZ, verslavingszorg, justitiële inrichtingen, GGD en de SEH. Tevens is dit congres bedoeld voor preventiewerkers, beleidsmakers en medewerkers bij gemeenten, politie, EHBO en grote evenementen en festivals.


Programmering
Datum Tijd
Woensdag 28 juni 202310:00 - 16:00
Sprekers en programma

Programma

09:30Registratie en ontvangst
10:00Opening door de dagvoorzitter
 
10:20Update: Actuele cijfers en trends
 
11:05Gelegenheid voor vragen
11:15Ochtendpauze met koffie/thee en vers fruit
11:45Uitgelicht: Vapen (e-sigaret)
 
12:45Lunchpauze met uitgebreid lunchbuffet
13:45Keuzesessie: Ronde I
 
14:45Middagpauze, wisseling van sessies
15:00Keuzesessie: Ronde II
 
16:00Einde programma, napraten met een drankje
 
 
 
Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
- excl. btw p.p. € 375,00
Accreditatie
Aanmelden
Website