Nascholingsoverzicht.nl

Autisme in de behandelkamer | Webinar

Omschrijving en inhoud

Het behandelen van een cliënt met een autisme spectrumstoornis is soms een uitdaging. Communicatie is ingewikkelder en ook aanraking niet altijd gewenst. Een autisme spectrumstoornis is namelijk voorliggend zoals dat in vaktermen heet, d.w.z. het is leidend.

Het behandelen van een cliënt met een autisme spectrumstoornis is soms een uitdaging. Communicatie is ingewikkelder en ook aanraking niet altijd gewenst. Een autisme spectrumstoornis is namelijk voorliggend zoals dat in vaktermen heet, d.w.z. het is leidend. Dit betekent dat het er altijd is en jij als professional altijd rekening moet houden het de autisme spectrumstoornis van jouw cliënt. Het kiezen van de juiste insteek voor behandeling van een client met autisme vraagt om inzicht in wat autisme eigenlijk is, welke eigenschappen autisme met zich meebrengt en welke gevoeligheden er zijn.

Tijdens deze webinar krijg je inzicht in wat een autisme spectrumstoornis betekent voor iemand. Zo zul je beter begrijpen waar zijn/haar gedrag vandaan komt. Daarnaast krijg je handvatten voor de communicatie, aanraking en therapietrouwheid. Zo wordt het omgaan met cliënten met autisme iets minder ingewikkeld en kun je hen nóg beter helpen.

 

Spreker

Jose Veen – Roelofs, (kinder)diëtist en dietist VG. Zij is gespecialiseerd in autisme en  geeft richting aan de gevoeligheden en eigenschappen die je kunt tegenkomen.

 

Doelgroep

Eenieder die in zijn/haar werk mensen met een autisme spectrumstoornis tegenkomt maar hierin niet gespecialiseerd is, zoals fysio/ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten.


Programmering
Datum Tijd Locatie
Woensdag 4 oktober 202311:30 - 13:00Online,
Locatie
Sprekers en programma

Spreker

Jose Veen – Roelofs, (kinder)diëtist en dietist VG. Zij is gespecialiseerd in autisme en  geeft richting aan de gevoeligheden en eigenschappen die je kunt tegenkomen.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
- excl. btw p.p. € 99,00
Accreditatie
Aanmelden
Website