Nascholingsoverzicht.nl

Huiselijk geweld | Webinar

Omschrijving en inhoud

Hoe herken je slachtofferschap? En hoe ga je het gesprek aan bij een vermoeden van huiselijk geweld? Welke hulp kun je inschakelen en hoe ga je hierin te werk?


Huiselijk geweld | Webinar
Woensdag 17 november 2021, 12.00-13.00 uur

In 2020 gaven 1,2 miljoen mensen aan in de afgelopen 12 maanden slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld (bron: cbs). Een schokkend hoog aantal. Omdat zoveel mensen te maken krijgen met huiselijk geweld is goede hulpverlening erg belangrijk. Lastig hierin is dat slachtoffers veelal niet snel hulp zoeken. Dit vraagt om een actieve rol van hulpverleners.

Belangrijk hierin is het signaleren van slachtofferschap. Slachtofferschap is niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Vanwege de angst en schaamte die bij de slachtoffers speelt om met hun verhaal naar buiten te komen. Hoe herken je slachtofferschap? En hoe ga je het gesprek aan bij een vermoeden van huiselijk geweld? Welke hulp kun je inschakelen en hoe ga je hierin te werk?

Doelgroep
Eenieder die in zijn/haar werk met huiselijk geweld te maken (kan) krijgt/krijgen.


Programmering
Datum Tijd
Woensdag 17 november 202112:00 - 13:00
Sprekers en programma

Deze webinar wordt gegeven door Sacha Matse. Sascha is zelfstandig trainer gespecialiseerd op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Sacha is ruim 15 jaar werkzaam geweest bij Veilig Thuis en geeft nu trainingen aan medewerkers van Veilig Thuis en diverse professionals.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
excl btw € 49,00
Accreditatie
Aanmelden
Website