Nascholingsoverzicht.nl

webinar Rookvrije zorg in de LVB-sector

Omschrijving en inhoud

Praktisch en interactief webinar over het succesvol inzetten op rookvrije zorg in een LVB-instelling.

In 2030 moeten alle zorginstellingen rookvrij zijn. In de gehandicaptenzorg levert dit extra uitdagingen op. 60 tot 70% van de mensen met een licht verstandelijke beperking rookt en het kan veel van jou als begeleider vragen om je cliënten/bewoners te motiveren tot gedragsverandering.

 

Om rookvrij beleid te laten slagen zal je eerst goed moeten weten wat je precies onder rookvrij verstaat. Mag je cliënten verbieden om te roken? Wat met die medewerkers die gewend zijn om op het werk te roken, soms ook samen met cliënten?

 

Tijdens deze interactieve webinar neemt Claudia Kaagman je mee in hoe je rookvrije zorg in jouw instelling kunt aanpakken en hoe je kunt omgaan met de dilemma’s die je daarin tegenkomt. Ze vertelt vanuit haar eigen ervaringen in de zorg én vanuit haar kennis als trainer. De insteek is hierdoor actueel en praktisch; je krijgt handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen.


Programmering
Datum Tijd Locatie
Woensdag 22 september 202110:00 - 11:30Online,
Locatie
Sprekers en programma

Claudia is verslavingsdeskundige in de LVB-sector, coach en trainer via het scholingslabel ZWOpleidingen bij de WilgaerdenleekerweideGroep. Ze staat bekend om het grote enthousiasme waarmee ze haar vakkennis overdraagt.

PROGRAMMA

09.50 uur            Digitale ontvangst

10.00 uur            Start webinar:

- Welkom en korte uitleg verloop webinar door Leids Congres Bureau

- Rookvrije zorg door Claudia Kaagman

- Tussendoor tijd voor vragen en halverwege korte pauze

11.30 uur            Afsluiting, einde webinar

Organisatie
Doelgroep
Competenties
Prijs
Deelname p.p. € 75,00
Accreditatie
Aanmelden
Website