Nascholingsoverzicht.nl

Informatieverwerking en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking | Webinar

Omschrijving en inhoud

Alles over informatieverwerking en de relatie tot gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking.

Alles wat wij beleven en doen, wordt beleefd door het brein. Of het nu over communicatie, liefde, zingeving, voetballen, kunst of tafeldekken gaat. Het functioneren van het brein bepaalt dus de bandbreedte om gedrag te kunnen snappen.

 

Ons brein werkt volgens bepaalde principes. In de basis zijn die bij alle levende wezens gelijk. Het is alleen wel zo dat die basisprincipes nogal eens anders zijn dan we denken. Dat maakt interpretatie van gedrag in het dagelijks leven lastig.

 

Tijdens de webinar Informatieverwerking en gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking wordt ingegaan op de werkingsprincipes van het brein vanuit het Neuro-Analytisch Redeneren (NAR). Deze informatie wordt als gereedschap gebruikt om gedrag beter te begrijpen en om handvatten voor de dagelijkse praktijk te verkrijgen.

 

Wil jij meer weten over hoe mensen met een verstandelijke beperking informatie verwerken en welke invloed dit heeft op hun gedrag? Meld je dan aan voor deze webinar!


Programmering
Datum Tijd
Dinsdag 2 maart 202110:00 - 12:00
Sprekers en programma

Alles wat wij beleven en doen moet dóór het brein en wordt beleefd door het brein. Of het nu over communicatie, liefde, zingeving, voetballen, kunst of tafeldekken gaat. Het functioneren van het brein bepaalt dus de bandbreedte om gedrag te kunnen snappen.

 

Ons brein werkt volgens bepaalde principes. In de basis zijn die bij alle levende wezens gelijk. Het is alleen wel zo dat die basisprincipes nogal eens anders zijn dan we denken. Dat maakt interpretatie van gedrag in het dagelijks leven lastig.

 

Mensen waarbij de werking van het brein problematisch is, hebben vaak extra veel moeite zich in het dagelijks leven te handhaven. Als we hen willen ondersteunen is het zinvol ons te verdiepen in hoe het brein werkt én op wat voor manier dit kan afwijken. Dit kunnen we gebruiken in onze verklaringsmodellen én om onze attitude in de dagelijkse praktijk af te stemmen als gedragskundige, dokter, ouder, begeleider en therapeut.

 

Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de werkingsprincipes van het brein vanuit het Neuro-Analytisch Redeneren (NAR), wat verdacht veel overeenkomsten heeft met boerenlogica; “het is nu eenmaal zoals het is, dus hiermee moeten we het doen”. Deze informatie wordt als gereedschap gebruikt om gedrag beter te begrijpen en om handvatten voor de dagelijkse praktijk te verkrijgen.

 

Spreker

Gert-Jan de Haas is jouw docent tijdens deze webinar. Gert-Jan is neuropsycholoog en al jaren werkzaam binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Al zijn kennis deelt hij graag door o.a. het geven van lezingen, waaronder bij de AVG-opleiding.

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
excl btw € 99,00
Accreditatie
Aanmelden
Website