Nascholingsoverzicht.nl

Webinar Psychisch leed en verdriet bij ouderen

Omschrijving en inhoud

Soms gaat ouder worden gepaard met het ontstaan of versterken van psychisch leed en verdriet. Deze psychische problemen rond het ouder worden vragen om specifieke hulpverlening waardoor je behoefte kunt hebben aan meer kennis over dit thema.
Als zorgprofessional in de zorg voor ouderen kan het je ontbreken aan die specifieke kennis die nodig is bij het herkennen en behandelen van psychisch leed en/of verdriet bij ouderen.

Een vroege herkenning van psychische en psychiatrische aandoeningen bij ouderen maakt vroege behandeling mogelijk. Zo kan veel (extra) psychisch leed voorkomen worden bij zowel de patiënt als de directbetrokkenen. Tijdens deze webinar bespreekt ouderenpsychiater Martin Kat het leed van verdriet en een aantal veel voorkomende psychische aandoeningen. Vervolgens neemt hij de deelnemer mee in de methoden hoe deze te onderscheiden van elkaar. De ene depressie is de andere niet, en welke vorm van dementieziekte herken je? Als je weet met welke problematiek je te maken hebt, is goede behandeling eerder mogelijk en kan jij als zorgprofessional betere zorg verlenen aan jouw client of patiënt.

 

Martin Kat is vrijgevestigd ouderenpsychiater en Consulent Ouderenpsychiatrie in zorgcentra en verpleeghuizen. Daarnaast is hij parttime werkzaam in een huisartsenpraktijk en doet regelmatig huisbezoeken. Hij schreef het boek ‘Ouderenpsychiatrie: de praktijk’ dat in 2019 verscheen bij BSL.

 

Deze webinar is interessant voor zorgprofessionals die werken met oudere patiënten: verpleegkundigen, (huis)artsen, POH-GGZ, klinisch geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters, verzorgenden en anderen met interesse in ouderenpsychiatrie.

 

 

 


Programmering
Datum Tijd Locatie
Dinsdag 8 december 202015:00 - 16:30Online,
Locatie
Sprekers en programma

Een vroege herkenning van psychische en psychiatrische aandoeningen bij ouderen maakt vroege behandeling mogelijk. Zo kan veel (extra) psychisch leed voorkomen worden bij zowel de patiënt als de directbetrokkenen. Tijdens deze webinar bespreekt ouderenpsychiater Martin Kat het leed van verdriet en een aantal veel voorkomende psychische aandoeningen. Vervolgens neemt hij de deelnemer mee in de methoden hoe deze te onderscheiden van elkaar. De ene depressie is de andere niet, en welke vorm van dementieziekte herken je? Als je weet met welke problematiek je te maken hebt, is goede behandeling eerder mogelijk en kan jij als zorgprofessional betere zorg verlenen aan jouw client of patiënt.

 

Martin Kat is vrijgevestigd ouderenpsychiater en Consulent Ouderenpsychiatrie in zorgcentra en verpleeghuizen. Daarnaast is hij parttime werkzaam in een huisartsenpraktijk en doet regelmatig huisbezoeken. Hij schreef het boek ‘Ouderenpsychiatrie: de praktijk’ dat in 2019 verscheen bij BSL.

 

 

 

Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
excl. btw € 99,00
Accreditatie
Aanmelden
Website
Bijlage