Nascholingsoverzicht.nl

Webinar Wet zorg en dwang in coronatijd: ziekenhuiszorg

Omschrijving en inhoud

De Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 ingevoerd, maar roept nog veel vragen op. Ook u krijgt te maken met de nieuwe kaders voor het juist toepassen van onvrijwillige zorg en de rechtspositie van cliënten. Daarnaast spelen er door het coronavirus nu nog extra factoren waar u rekening mee dient te houden. Wat betekent dit voor uw dagelijkse praktijk in het ziekenhuis?

mr.dr. Brenda Frederiks is universitair docent gezondheidsrecht en juridisch adviseur en houdt zich al jaren bezig met vraagstukken rond de Wet zorg en dwang.

Tijdens deze webinar geeft zij u in twee uur een overzicht van de Wet zorg en dwang in coronatijd en leert u in het bijzonder welke gevolgen de wet heeft voor de huidige praktijk van de zorgverlening in het ziekenhuis. Aan de hand van casuïstiek leert u de wet zelf toe te passen. Daarnaast is er ruimte voor uw vragen.

 

Programmering
Datum Tijd
Donderdag 17 december 202020:00 - 21:45
Sprekers en programma
20.00 uur Wzd in coronatijd

Brenda Frederiks werpt met u een blik op actualiteiten zoals wetswijzigingen en de invloed van corona op de uitvoering van de Wzd. Wat betekent dit voor u? Waar dient u extra op te letten?
 

20.45 uur Pauze

 

21.00 uur Wzd in coronatijd: toepassing

Aan de hand van casuïstiek past u de Wzd toe op uw huidige dagelijkse praktijk. Daarna is er voldoende ruimte voor uw vragen.

 

21.45 uur Einde
Organisatie
Doelgroepen
Competenties
Prijs
excl btw € 149,00
Aanmelden
Website