Nascholingsoverzicht.nl

Online nascholing Angst en depressie - poh-educa.nl

Type activiteit
Omschrijving en inhoud

In 2011 hadden in Nederland per 1000 inwoners 203 mensen angstklachten of een angststoornis (1 op de 5) en 122,2 mensen depressieve gevoelens of een depressie (ruim 1 op de 10).1,2. De helft liet zich er voor behandelen. Van alle Nederlanders kreeg bijna 6% in 2011 een antidepressivum.3

Je ziet dat deze aandoeningen veel voorkomen. Ze hebben een grote invloed op de kwaliteit van leven en kunnen goed behandeld worden. Je zult zien dat in de meeste gevallen medicijnen niet de eerste keus zijn, maar juist voorlichting, begeleiding en kortdurende psychotherapie. Als POH/praktijkverpleegkundige heb je hierbij een belangrijke rol.

Ook wanneer wel medicatie wordt voorgeschreven ben je nodig. Je licht cliënten voor over werking en bijwerkingen en houdt zo goed mogelijk een vinger aan de pols bij het gebruik om therapietrouw te bevorderen. Ook bij het eventuele afbouwen van de medicatie ondersteun je de cliënt.

Al deze onderwerpen, inclusief achtergronden over angst en depressie, komen aan bod in deze cursus.

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus weet je:

 

Maak een gratis account aan of log in op  www.poh-educa.nl, bekijk het volledige aanbod en volg gratis deze cursus. Veel plezier!


Doelgroepen
Competenties
Prijs
Angst en depressie - gratis
Accreditatie
Aanmelden
Website